arrow-down

eigentijds • uniek • ruim wonen

De wijk

Jannink is onderdeel van de nieuwe wijk het Janninkkwartier en is een unieke plek om te wonen. De eigentijdse woningen met een stoere architectuur liggen centraal tussen hartje Enschede en verschillende uitvalswegen. Op korte afstand vind je voorzieningen zoals supermarkten, winkels en het ziekenhuis. Op slechts vijf minuten lopen ben je in het centrum van Enschede.

In de eerste fase van Jannink worden 21 koopwoningen gebouwd. Deze unieke stadswoningen worden omringd door een heerlijke groene omgeving. De ontwikkelcombinatie Hegeman-Trebbe ontwikkelt en realiseert de woningen. Na deze eerste fase volgen er nog twee fases.

Jannink bestaat uit 21 koopwoningen in verschillende typen. De woningen zijn onder te verdelen in drie woningtypes:

  • Parkwoning: 127-145 m2
  • Special: 86 – 103 m2
  • Split-levelwoning: 164-175 m2

Het woningtype Split-level heeft een unieke indeling en heeft verspringingen in de woning. Aan de kant van de Zuiderval kom je via een paar treden bij de ingang van de woning. Via de hal kom je in de keuken. Ga je weer een paar treden omhoog, dan kom je uit in de woonkamer. Op dezelfde hoogte als de woonkamer bevindt zich de dektuin. Onder de dektuin, aan de achterkant van de woning, is er op deze manier ruimte om je auto -voor de deur- te parkeren. Ook hier is een ingang via de berging naar de woning.

 

De splitlevelwoning heeft een dektuin. De Parkwoningen en Specials hebben een stadstuin.

De openbare ruimte wordt door de gemeente ontworpen. Het wordt een groene omgeving met verschillende beplanting, wandelpaden en een pad naar de voordeur van de woningen. Het concept inrichtingsplan is bij de start verkoop zichtbaar onder downloads.

Het openbaar gebied is voor iedereen toegankelijk en grenst aan de woningen. Het groen draagt bij aan de biodiversiteit en is bovendien prachtig om te zien. De bomen zorgen voor natuurlijke schaduw en de paden kronkelen tussen de woningen door. 

Auto’s worden uit het zicht geparkeerd onder het dek aan de binnenkant van het woonblok. Iedere woning beschikt over één parkeerplaats. Bij de aankoop van een woning is een parkeerplek binnen het woonblok inbegrepen. Bezoekers parkeren in het openbaar gebied.

Iedere woning beschikt over een eigen (inpandige) berging.

Iedere woning beschikt over een eigen berging waarin je jouw fiets kunt stallen.

Kopers van een woning in Jannink krijgen een 3-jarig proefabonnement op een deelauto van We Drive Solar aangeboden. Er komen twee elektrische deelauto’s met een oplaadpunt. Of je nu gaat voor een korte rit in de buurt, of juist een langere rit, vanaf de oplevering van je woning kun je gebruiken maken van het abonnement.

De aankoop

Tijdens de eerste fase heb je contact met de makelaar. Klik hier voor de contactgegevens. Na de aankoop van de woning krijg je een wooncoach toegewezen. Jouw wooncoach begeleid je in het maken van keuzes en is jouw vaste aanspreekpunt.

Ja dat kan. De makelaar is Nieuw Wonen Twente uit Enschede. Klik hier voor de contactgegevens. Je kunt de makelaar bellen of mailen voor vragen of voor het inplannen van een afspraak.

Door je aan te melden voor het project blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Je krijgt periodiek een nieuwsbrief. Inschrijven op een woning kan vanaf de start verkoop.

Zodra de start verkoop bekend is, delen wij dit met je via de nieuwsbrief en deze website. Je inschrijven op een woning kan vanaf de start verkoop. De inschrijving verloopt digitaal.

Vanaf de start verkoop kun jij je inschrijven voor één of meerdere woningen. Dit doe je door een account aan te maken op de website. Zodra de verkoop start log je in op je account en vul je het digitale inschrijfformulier in. Per mail ontvang je een bevestiging van de inschrijving. Indien één van je voorkeur bouwnummers beschikbaar is, word je gebeld door de makelaar en hoor je op welke woning je een optie hebt. Er volgt een verkoopgesprek waarin alle verkoopdocumentatie wordt toegelicht. Daarna volgt er een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Wil je meer weten? Bekijk dan ook de pagina ‘Koopproces’.

Een optie is de periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode (14 dagen) kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer weervrijkomt.

Een optie is vrijblijvend. Heb je een optie, dan is de woning exclusief voor een bepaalde periode voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Je koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van de woning betaalt, bovenop de koopsom.

De financiering

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van LIV Hypotheken of bijvoorbeeld een bank. Het is verstandig om dit te doen voordat je je inschrijft op een woning. In dit gesprek krijg je namelijk een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zijn.

Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben.

In de koop- /aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden nadat de overeenkomst van kracht is de aankoop ontbinden.

De koopsom bestaat uit twee delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaal je in één keer bij de notaris bij de levering. Vervolgens betaal je het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen. Op welke momenten je de facturen ontvangt, vind je in het schema in de koop-/aannemingsovereenkomst. Die rekening betaal je uit het bouwdepot. Koop je de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaal je ineens een groter bedrag en minder termijnen.

Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). En je hebt kosten voor het afwerken en inrichten van je woning. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en de tuininrichting.

De woningen

Op deze website kun je vanaf de start verkoop op de pagina kavelkaart de status van jouw favoriete woning zien. Een woning kan beschikbaar (groen) zijn, onder optie (oranje) staan of zijn verkocht (rood). Neem gerust contact op met de makelaar als je vragen hebt over de beschikbaarheid van een van de woningen. Je kunt hen bellen of mailen.

De Splitlevelwoning heeft een dektuin van ongeveer 41-44 m2. De Parkwoningen en Specials hebben een stadstuin. Afhankelijk van het bouwnummer, varieert deze van 15 m2 tot 58 m2. Bouwnummer 2 en 8 hebben een extraatje en beschikken over een dakterras.

Daarnaast liggen de Parkwoningen en een aantal Specials aan het openbaar groen. Een verlengstuk van je eigen tuin waar je altijd gebruik van kunt maken. De tuinligging zie je op de interactieve kavelkaart. Deze is vanaf de start verkoop zichtbaar. Hier is een noordpijl op zichtbaar.

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

De woningen worden gasloos gebouwd en hebben dus geen gasaansluiting. Koken doe je elektrisch. De woningen worden verwarmd door middel van stadsverwarming van Ennatuurlijk. De warmte komt via de meterkast de woning binnen en wordt gebruikt voor ruimteverwarming en het verwarmen van kraanwater. De warmte-installatie bestaat uit de afleverset met de meter in de meterkast en het leidingwerk en vloerverwarming op de begane grond in de woning. De verdieping wordt verwarmd met radiatoren. 

De woningen worden verwarmd door middel van stadsverwarming van Ennatuurlijk. De warmte komt via de meterkast de woning binnen en wordt gebruikt voor ruimteverwarming en het verwarmen van kraanwater. De warmte-installatie bestaat uit de afleverset met de meter in de meterkast en het leidingwerk en vloerverwarming op de begane grond in de woning De verdieping wordt verwarmd met radiatoren. 

Alle woningen zijn op de begane grond voorzien van vloerverwarming.

In de technische omschrijving wordt in het kort omschreven hoe de woning wordt samengesteld, afgewerkt en wat je in de verschillende ruimten mag verwachten. De technische omschrijving is onderdeel van de contractstukken bij de koop van de woning. De inhoud is nauwkeurig en met zorg samengesteld.

De woningen in Jannink maken deel uit van een seriematig bouwproces. Dit betekent dat de woningen worden gebouwd aan de hand van een doordacht en gestandaardiseerd bouwproces. Het voordeel daarvan is een efficiënt, snel en helder bouwproces. Dit betekent een optimale woning, een snelle oplevering en minder verspilling.

Je kunt kiezen uit een aantal opties voor jouw woning om zo van een huis een thuis te maken. Welke opties dit zijn zie je straks in de koperskeuzelijst op de pagina ‘Downloads’.

 

Aanvullende woonwensen bespreek je met de wooncoach. Omdat de bouw van jouw woning deel uitmaakt van een conceptmatig bouwproces zijn niet alle aanvullende woonwensen altijd mogelijk.

 

Jouw nieuwe woning wordt opgeleverd met een badkamer en wc-ruimte. Dit pakket is op het project afgestemd en bestaat uit sanitair waarbij je kiest uit verschillende vloer- en wandtegels. Tegen een meerprijs kun je kiezen voor alternatief sanitair en tegelwerk. Aanvullende en technische informatie over het sanitairpakket vind je in de sanitairfolder onder downloads . Het sanitair en het tegelwerk kun je bezichtigen in Woonbelevingscentrum LIV.

Voor de badkamer kies je uit verschillende wand- en vloertegels. Tijdens het gesprek bij Woonbelevingscentrum LIV doorloop je de showroom en geeft de sanitairadviseur je advies.

Om het onderhoud en beheer van gezamenlijke delen, zoals de rijbaan, parkeerplaatsen, achterpad en groenstrook onder de rijbaan, te borgen, wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van deze gemeenschappelijke delen. Als koper word je, samen met de andere eigenaren van het woonblok, lid van de VvE. Bij het lidmaatschap van de VvE horen servicekosten. Tijdens het gesprek met de makelaar krijg je een indicatie van deze servicekosten.

Koop je een woning in Jannink, dan krijg je te maken met servicekosten. Dit geldt voor alle type woningen. Servicekosten zijn de kosten die je betaalt aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen, in dit geval de rijbaan, parkeerplaatsen, achterpad en groenstrook onder de rijbaan. Alle leden van de VvE dragen servicekosten af. Wat de servicekosten zijn, is nog niet bekend. Een indicatie hiervan zal bekend zijn wanneer je een verkoopgesprek hebt met de makelaar. De servicekosten komen boven op de hypotheeklasten van de woning.

Hegeman-Trebbe VOF bouwt de woningen. Je sluit de koop-/aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is de wooncoach jouw vaste aanspreekpunt.

De bouw

Na de aankoop van de woning ontvang je inloggegevens voor MijnTrebbeHuis.nl. Mijn TrebbeHuis.nl is een digitaal woningdossier. Hierin zijn alle belangrijke stukken over je woning verzameld, kun je berichten versturen naar je wooncoach en maak je je keuzes voor onder meer jouw badkamer kenbaar.

 

Met regelmaat ontvang je van jouw wooncoach via MijnTrebbeHuis.nl een bericht over de voortgang van de bouw.

 

Jouw woning wordt gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat ben je voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s van kopers te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijg je een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd  nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt ondertekend. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld.

Wil je hier meer over weten? Ga dan naar de website van Woningborg: https://www.woningborg.nl/particuliere-koper/certificering/nieuwbouw/ 

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

De grond koop je van Hegeman-Trebbe VOF. Ook de koop- /aanneemovereenkomst sluit je met Hegeman-Trebbe VOF. Hegeman-Trebbe VOF bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis.

Ja, dat kan. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een kijkmoment en een voorschouw. Tijdens het kijkmoment en de voorschouw kun je op de bouw terecht om jouw woning te bezichtigen en om maten op te nemen. Vanuit veiligheidsoverwegingen vindt het kijkmoment plaats op het moment dat de dekvloer (de laag boven op de constructievloer) en de binnenwanden zijn aangebracht in meerdere woningen (per één à twee blokken).

Natuurlijk wil je graag weten wanneer je de sleutel krijgt van jouw nieuwe huis. Je krijgt van ons daarom een prognose van de oplevering. Naarmate de bouw vordert, kunnen wij je een steeds betere indicatie voor de oplevering geven. Ongeveer zes weken voor de oplevering ontvang je een brief met de voorlopige opleverweek en twee weken voor de oplevering ontvang je een brief met de definitieve opleverdatum. Een woning wordt pas opgeleverd als de openbare bestrating gereed is, zodat de woningen goed bereikbaar zijn. Aan de prognose kunnen geen rechten worden ontleend. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen.

Bij de voorschouw loop je samen met de uitvoerder jouw woning door. Het gaat erom dat je jouw woning kwalitatief beoordeelt. Eventuele tekortkomingen vermeld je op het daarvoor bestemde formulier. Het formulier geef je na afloop aan de uitvoerder. Een voorschouw is niet verplicht en is geen juridisch moment, maar zo kunnen we wel alvast mogelijke tekortkomingen verhelpen voordat we daadwerkelijk opleveren. De sleutel ontvang je pas bij de officiële oplevering.

Samen met de uitvoerder maak je tijdens de oplevering van je nieuwbouwwoning een rondgang door het huis. Kom je gebreken of afwijkingen tegen? Dan worden deze genoteerd in het proces-verbaal van oplevering. Aan het einde van de oplevering tekenen beide partijen het document. Als koper accepteer je hiermee de woning, met uitzondering van de genoteerde opleveringsgebreken. Trebbe herstelt de gebreken binnen de afgesproken termijn. De sleutel dragen we over aan het eind van de oplevering en als alle betalingen door ons zijn ontvangen. Veel plezier in je nieuwe woning!

Een bouwkundige meenemen naar de oplevering is niet verplicht, maar we raden het je wel aan. De bouwkundige loopt de woning grondig na en geeft je direct inzicht in eventuele bouwkundige gebreken. Je ontvangt een keuringsrapport. Lees meer hierover op www.eigenhuis.nl

INSCHRIJVEN

Meld je vrijblijvend aan via dit formulier om meer informatie te ontvangen.

Inloggen Wachtwoord vergeten