arrow-down

eigentijds • uniek • ruim wonen

Een woning kopen

Hoe werkt het?

Je hebt je droomwoning gevonden! In je hoofd ben je het al aan het inrichten. Maar hoe gaat de aankoop van een woning nu precies in zijn werk? En wat staat je de komende tijd te wachten? Wij hebben het inzichtelijk gemaakt.

fase-1

Stap 1: Aanmelden

In deze fase meld je je aan als geïnteresseerde voor het nieuwbouwplan. Als je je hebt aangemeld ontvang je regelmatig een nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen. Je maakt daarvoor een eigen account aan. Met je account krijg je toegang tot jouw gegevens.

fase-3

Stap 2: Start verkoop

Vanaf de start verkoop kun jij je digitaal inschrijven voor één of meerdere woningen. Vanaf dan is het digitale inschrijfformulier beschikbaar binnen je account op de website en komt direct in beeld bij het inloggen. Je inschrijven op een woning kan alleen digitaal.

Jouw inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Je kunt je maar één keer inschrijven.

Optiegesprekken en toewijzing van de woningen
De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Is jouw inschrijving volledig en juist, dan kijken we of het bouwnummer van jouw eerste voorkeur nog beschikbaar is. Is deze al bezet, dan kijken we naar jouw tweede voorkeur, enzovoort. Is er een bouwnummer beschikbaar, dan word je door de makelaar uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je informatie over het verdere proces en is het mogelijk om een optie te nemen op de woning van jouw voorkeur. Jouw optie blijft 14 dagen beschikbaar.

Als je de optie accepteert, dan wordt er een afspraak ingepland om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen.

Tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst
Je ontvangt van de makelaar de concept koop-/aannemingsovereenkomst. Hierin staan alle rechten en plichten omschreven van jou als koper, van de verkoper en het bouwbedrijf. De volgende stap is een afspraak met de makelaar om het contract te tekenen. Gefeliciteerd met je woning! Zodra de opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn verstreken, gaat de bouw definitief door. Heb je ook de financiering rond? Dan is de koop van jouw toekomstige woning definitief!

De financiering
We adviseren je om voor het gesprek bij de makelaar eerst een afspraak met de hypotheekadviseur te maken. Dit is een  oriënterend gesprek waarbij je financieringsmogelijkheden onderzoekt. Zo weet je waar je aan toe bent. Over het algemeen heb je daarna nog twee gesprekken. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend bij de makelaar. In het derde gesprek onderteken je de hypotheekofferte.

Naar de notaris
Wanneer je financiering rond is en aan de opschortende voorwaarden is voldaan, ga je naar de notaris waar je tekent voor de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je de deur uitloopt, ben je eigenaar van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Betaling
Hoe gaat het nu met de betaling van je nieuwe woning? Je betaalt je nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen (en bouwrente) bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen  stuur je naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen.

fase-4

Stap 3: Jouw woonwensen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je woning naar eigen smaak en wens aan te passen. Stel zelf je keuken en badkamer samen of kies voor een inloopkast. Onze wooncoach neemt contact met je op voor een gesprek en adviseert je over de mogelijkheden binnen dit project. Daarbij breng je ook een bezoek aan Woonbelevingscentrum LIV om inspiratie op te doen voor de afwerking van je woning. In de showroom, met een oppervlakte van meer dan 3.000 m2, staan vier modelwoningen op ware grootte. De vier eigentijdse woningen zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn zeer goed te vergelijken met jouw woning. Loop door de woningen, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden. Op de projectwebsite vind je tijdens de start verkoop alle mogelijkheden in de koperskeuzelijst onder ‘Downloads’.

Alvast digitaal een kijkje nemen bij LIV? Bekijk dan de film.

fase-5

Stap 4: Start bouw

Niets staat de bouw van jouw woning meer in de weg, want je financiering is goedgekeurd, alle opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan en je hebt je woonkeuzes gemaakt. De bouw gaat van start. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. De nieuwe wijk krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt onze wooncoach je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden en wordt er een kijkmoment ingepland.

fase-6

Stap 5: Oplevering

Hoera! Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!

ACCOUNT AANMAKEN

Meld je vrijblijvend aan via dit formulier om meer informatie te ontvangen.

Inloggen Wachtwoord vergeten